Ontdek meer. Steeds weer.

De smaak van Nederland

Wat eten we vandaag?

Die vraag wordt dagelijks gesteld in Nederlandse huishoudens. Wat er precies op het menu staat, is door de eeuwen erg veranderd. Invloeden van buitenaf en uitheemse ingrediënten geven telkens een nieuwe invulling aan wat de pot schaft. En voor de overtollige kilo's zijn er gelukkig altijd verschillende diëten om uit te proberen. 

Of je nu op zoek bent naar grootmoeders recept voor de perfecte snert, het ideale kerstmenu of wil wegdromen bij de geur van versgebakken kruidnoten, in Delpher vind je talloze kookboeken, huishoudtijdschriften en gastronomische advertenties uit het verleden. Hieronder vind je alvast een voorproefje, maar duik vooral zelf in het Nederlandse culinaire erfgoed.

Recepten

In Delpher vinden je duizenden recepten uit het verleden. Hieronder vind je een voorproefje.

Bekijk meer receptenboeken in Delpher
Over Delpher - link naar introductievideo

Over Delpher

Geïnspireerd door deze vondsten? Ga zelf op ontdekkingstocht in Delpher! Spit in miljoenen gedigitaliseerde teksten uit historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Of het nu gaat om de eerste Nederlandse krant uit 1618, de verslaggeving over de maanlanding of de uitslagen van een lokale voetbalwedstrijd, met Delpher maak je een reis door de tijd via de grote en kleine verhalen die afgelopen eeuwen de pers gehaald hebben.

Start nu je zoektocht in Delpher