Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

18

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

tapioca; breng het water aan de kook en laat de soep dan gedurende 6 uur zéér zacht doorkoken.

Giet de soep door een zeef, breng ze opnieuw aan de kook, strooi er de vermecelli in en laat die er in gaar worden (ongeveer 20 minuten). Voeg er ten slotte de port, de Worcestershire-saus en het Maggi-aroma bij en breng de soep over in een verwarmde soepterrine.

Presenteer er broodcroutons bij, d.w.z. kleine dobbelsteentjes oud brood, in wat boter of frituurvet goudbruin gebakken.

Gulasch-soep (Hongaarsch). 100 G. uien, 50 G. boter, 1 theelepel paprika, 10 G. zout, 1 theelepel fijn gestampt karweizaad (kümmel), V2 theelepel majoraan, 1 bolletje knoflook (niet bepaald noodig), 500 G. mager rund- of kalfspoulet (vooral kleine stukjes), 3 eetlepels tomatenpuree, 2 rauwe aardappelen (ongeveer 150 G.), 2 L. water.

Bereiding. Fruit de gesnipperde uien in de boter lichtbruin, roer er het zout, de paprika, de poulet, het karweizaad, de majoraan, het knoflookbolletje en de tomatenpurée door en laat alles met elkaar op een zeer zacht vuur in een goed gesloten pan ongeveer V» uur smoren. Schil terwijl de aardappelen en snijd ze in blokjes; voeg ze bij het overige, giet er het kokende water op en laat de soep dan zachtjes doorkoken tot het vleesch en de aardappelen gaar zijn.

Men kan bij de soep een schaaltje „nudeln" presenteeren, die in bouillon of gezouten water zijn gekookt (zie voor „nudeln" onder rubriek: VI Aardappelen en wat daarvoor in de plaats kan worden gesteld).

Sluiten