Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SOEPEN.

31

Bestrijk met dit mengsel sneetjes oud brood van 1/1 c.M. dikte, leg ze twee aan twee met de besmeerde kanten op elkaar, snijd de dubbele boterhammetjes in dobbelsteentjes, bak ze in wat boter mooi bruin en dien ze tegelijk met den warmen bouillon op.

Soep met griesmeelballetjes (Zuid-Duitsch). 2 L. bouillon, i1/! dL. melk, wat zout, 65 G. griesmeel, 25 G. boter, 2 eieren.

Bereiding. Breng de melk met de boter en het zout aan de kook, strooi er roerende het griesmeel in en blijf roeren tot het deeg van de pan loslaat; neem de pan van het vuur, meng er één voor één de rauwe eieren door en het zout.

Leg met twee theelepels kleine balletjes in den kokenden bouillon en laat ze daarin gaar koken (5 a 10 minuten), of wel, leg de balletjes in dampend heet frituurvet, bak ze daarin gaar (ongeveer 5 minuten) en breng ze dan over in den heeten bouillon.

Soep met zwamballetjes (Zuid-Duitsch). 2 L. bouillon, i1/* dL. melk, wat zout en nootmuskaat, 26 G. tarwebloem, 25 G. boter, 2 eieren.

Bereiding. Bereid het deeg voor de zwamballetjes geheel op dezelfde wijze als voor de griesmeelballetjes (zie vorig recept). Maak ze ook gaar in dampend frituurvet of in den kokenden bouillon.

Sluiten