Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SOEPEN.

41

Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg er peper en zout bij en strooi er bij het opdoen de peterselie in.

Sinaasappel soep *) (Finsch). 6 personen.

Vi L. sinaasappelsap (sap van ongeveer 7 flinke sinaasappelen), i1/* L. water, 20 G. sago of aardappelmeel, ongeveer 125 G. suiker (afhankelijk van den smaak der sinaasappelen).

Bereiding. Vermeng het sinaasappelsap met het water en zeef het, indien dit noodig blijkt; voeg er de suiker bij en breng alles samen aan de kook.

Meng de sago of het aardappelmeel aan met wat koud water, giet het in de kokende vloeistof en laat de soep roerende nog even doorkoken.

Presenteer dit gerecht koud en geef er desverkiezende amandelballetjes in (zie volgend recept).

Amandelballetjes (bij sinaasappelsoep). 2 eieren, 100 G. suiker, 75 G. gesmolten boter, 100 G. gemalen zoete amandelen, 7s theelepel dubbelkoolzure soda, 165 G. tarwebloem.

Bereiding. Klop de eieren met de suiker schuimig; voeg er de gemalen amandelen bij, de gesmolten boter en de tarwebloem waardoor de dubbelkoolzure soda gemengd is.

Breng wat bessensap (met water verdund) aan de kook ;

*) De zoete soepen, waarvan er hier enkele volgen, worden gewoonlijk meer als nagerecht dan als voorgerecht gebruikt; in den zomer echter kunnen ze zeer geschikt de meer hartige soepen vervangen.

Sluiten