Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

58

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

stukjes brood telkens een achtste deel van het heete mengsel; leg*vlug op elk broodje een tweede, precies

daarop passend sneetje toast en druk dan beide stevig

op elkaar.

Presenteer de broodjes onmiddellijk.

Kaasbroodjes [Engelsch). 45 G. boter, 90 G. geraspte kaas, 45 G. tarwebloem, i1/, theelepel mosterd, ongeveer 3 dL. melk, 12 dunne geroosterde sneetjes brood.

Bereiding Smelt in een pannetje de boter; voeg er de geraspte kaas bij, de bloem, den mosterd en langzamerhand de melk, totdat alles samen een gelijk deeg vormt, iets dikker dan room. Spreid over elk van de warme geroosterde stukjes brood een lepelvol van het mengsel en dien de broodjes dan zoo warm mogelijk, daar anders het-kaasmengsel taai wordt.

Soufflé au fromage (Fransch). 150 G. tarwemeel, s/« L. melk, 75 G. boter, 5 G. zout, 4 eieren, 125 G. geraspte kaas, wat peper.

Bereiding. Doe het meel in een pannetje en meng het aan door er langzamerhand de koude melk bij te voegen; roer er de in kleine stukjes verdeelde boter door en het zout.

Laat het mengsel op een zacht vuur onder voortdurend roeren, gaar en dik worden, tot het gemakkelijk van de pan loslaat; laat het deeg even bekoelen en roer er dan de goed geklopte eieren door, 100 G. van de geraspte kaas, wat peper en misschien ook nog wat zout. Vul met deze massa een met boter ingesmeerden vuurvasten schotel, strooi

Sluiten