Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

61

de peper en het zout bij, één voor één de eieren en eindelijk de geraspte kaas.

Zorg, dat intusschen het frituurvet heet gemaakt is.

Neem met een lepel stukjes deeg, zoo groot als een okkernoot, laat ze in het heete vet glijden en bak ze daarin Hchtbruin en gaar.

Laat de beignets even op grauw papier uitlekken en dien ze dan op een verwarmden schotel zoo warm mogelijk.

Ramequin au pain (Fransch). ongeveer 150 G. oud brood, 150 a 200 G. kaas, 75 G. boter, Va L- melk, 3 eieren, wat zout en nootmuskaat.

Bereiding. Smeer een vuurvast schoteltje met wat boter in; leg laag om laag de zeer dunne, gesmeerde sneetjes brood (zonder korst) en de gesneden, gebrokkelde of geraspte kaas.

Klop de eieren met wat zout en nootmuskaat, roer er de melk door en giet dit mengsel over het gevulde schoteltje, zóó, dat het brood er door bedekt is. Leg bovenop nog een paar klontjes boter en zet dan het schoteltje in den oven tot de inhoud mooi gerezen en hchtbruin gekleurd is (30 a 40 minuten).

Kaassoezen (Fransch). 2Va dL. melk, 75 G. boter, 5 G. zout, 250 G. tarwemeel, 4 a 5 eieren, 100 G. geraspte kaas, 50 G. kleine blokjes kaas.

Bereiding. Breng de melk met het zout en de boter aan de kook, strooi er, flink roerende, het meel in, laat het

Sluiten