Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

94

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN,

Braad het vleesch met de boter (of het gesmolten kalfsvet) in den oven gaar (ongeveer i uur), het af en toe bedruipende.

Opmerking. Dit vleeschgerecht kan uitstekend koud worden voorgediend; men snijdt het dan in nette plakken en schikt die, dakpansgewijze over elkaar gelegd, op den schotel.

Gefarceerde kalfsborst a la St. Germain (Fransch).

iVt K.G. kalfsborst, 200 G. boter. Voor de farce : 500 G. varkensgehakt, 1 uitje, 1 klein blikje champignons, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 ei, peper, zout.

Voor de purée a la St. Germain: 2 L. groote doperwten (gedopt gewogen), 1 kropje sla, 1 gesnipperd uitje, 75 G. boter, iets suiker en zout.

Bereiding. Maak de kalfsborst gereed om ze te vullen, d.w.z. maak met een mes voorzichtig de bovenste laag aan één kant los, zoodat een zakvormige holte ontstaat, evenwijdig met de oppervlakte; zorg echter, dat de holte naar de kanten niet te ver dóórloopt, daar dan de zak later veel kans zou hebben van open te springen.

Maak de farce gereed door het uitje zeer fijn te hakken en dit met de gehakte peterselie, de iets grover gehakte champignons, het ei, de peper en het zout door het varkensgehakt te mengen.

Vul met deze farce de holte in het vleesch zoo gelijkmatig mogelijk en naai vervolgens den open kant met een stevigen draad (of een dun touwtje) goed op elkaar.

Wasch de gevulde kalfsborst, zout ze, wentel ze in de heete boter even aan alle kanten rond en braad ze dan (met den gevulden kant naar boven) op de gewone wijze

Sluiten