Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

99

Maak dan het vuur sterker en laat het vleesch verder gaar en rondom bruin worden.

1 Neem het vleesch uit de pan ; voeg bij de overblijvende jus nog een eetlepel versche melk, laat dit mengsel even inkoken en smeer het dan op dunne sneetjes geroosterd brood, die gelijk met het vleesch zoo warm mogelijk worden opgediend.

Gebraden varkensrug (Finsch). 6 personen

2 K.G. varkensrug, V> citroen, io pruimen, zout, fijne witte peper. Voor de saus: 15 G. tarwebloem, 1 eetlepel tomatenpurée,

2 theelepels mosterd.

Bereiding. Wasch het vleesch met een in heet water gedompelden doek en verwijder het vel.

Wrijf het vleesch in met den citroen en bestrijk het met de tot moes gekookte pruimen (zonder pitten); leg het in een braadslee met een scheutje kokend water en zet het in een heeten oven, zoodat binnen niet al te langen tijd het van het vleesch afsmeltende vet in de braadslee valt en mee kan helpen om de jus te vormen.

Strooi over het bruin geworden vleesch wat zout en peper, bedruip het daarna telkens met het zich in de braadslee verzamelende vet en reken als braadtijd (mits in een heeten oven) 2 uur.

Neem het vleesch uit de braadslee, maak den wervelkolom rondom los, snijd het vleesch in niet te dikke plakken en leg die op den daarvoor bestemden schotel weer in den oorspronkelijken vorm op het losgemaakte been.

Schep van de jus het vet af, roer door het overblijvende

Sluiten