Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

110

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

er dan een scheutje room, melk of water bij te gieten en er ten slotte een theelepel aangemengd aardappelmeel door te roeren. Giet de saus over de biefstukjes, ongezeefd, zoodat de uienstukjes zichtbaar zijn.

Opmerking. Als een vleeschaoort, die in dit gerecht zeer geschikt den duurderen ossenhaas kan vervangen, noemen we de „baklappen", een malsch soort runderlappen.

Smoor godok.

(Indisch vleeschgerecht om bij droge rijst te gebruiken). 500 G. rundvleesch, V» L. koud water, 50 G. boter, 10 fijngesneden sjalotten, 1 theelepel peper, 1 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels zout, stukje foelie, i1/, theelepel ketjap, sap van V« citroen.

Bereiding. Wasch het vleesch en snijd het in vingerdikke plakjes; zet het op met het koude water, de boter, de fijngesneden sjalotten, de peper, de nootmuskaat, het zout, de foelie en de ketjap.

Laat alles samen op een zacht vuur stoven tot het vleesch goed malsch is en de saus eenigszins gebonden is geworden. Pers er bij het opdoen het citroensap over.

Kalfslapjes (Indisch). 500 G. kalfslapjes, peper en zout, 5 fijngemalen sjalotjes, 2 knoflookpitten, 1 eetlepel kerrypoeder (Javaansch), 30 G. Buk, ongeveer 2 dL. bouillon, (b.v. van 1 Maggi-blokje), sap van ongeveer V* citroen.

Bereiding. Wasch de lapjes en wrijf ze in met peper en zout. Stamp de fijngesneden sjalotten en knoflook met het kerrypoeder fijn; fruit dan het mengsel in de Buk

Sluiten