Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

117

inkervingen en verdeel daarin de zeer fijngehakte ui, die met de gehakte peterselie is dooreengemengd.

Laat in een braadslee de boter heet worden, leg er de lapjes in en stoof ze in een heeten oven mooi bruin en gaar (ongeveer 3U uur), ze af en toe bedruipende.

Maak de jus af met den room, wat water en citroensap.

Leg de lapjes, steeds met den gevulden kant naar boven, op een verwarmden schotel en overgiet ze met de jus.

Kalfstong in „bitterzoet" (Italiaansch). i kalfstong, 40 G. krenten, 20 G. sucade, 30 G. geraspte chocolade, 30 G. piniolen, 40 G. suiker, 1 dL. wijnazijn.

Bereiding. Zet de gewasschen kalfstong op met ruim kokend water en zout; laat ze ongeveer 1V1 uur koken en neem er dan het vel af.

Meng de goed gewasschen krenten, de gehakte sucade en de piniolen met de dooreengemengde chocolade en suiker. Voeg hierbij langzamerhand, roerende, den wijnazijn en laat alles samen aan de kook komen.

Laat de tong in de saus nog l/t uur zeer zacht stoven, ze af en toe keerende.

Opmerking. Piniolen of „pijnappelpitten" zijn o.a. verkrijgbaar in het Verzendhuis van Jac. v.d. Velden (voorheen Uiling & Renssen), Zeestraat 48 te Beverwijk.

Gebakken kalfshersens (Duitsch). 2 stel kalfshersens, 30 G. uien, 1 theelepel kokskruiden, 65 G. boter, 10 G. zout, wat peper, 1 ei, eenige lepels paneermeel.

Bereiding. Laat de gewasschen kalfshersens eenige

Sluiten