Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VLEESCH.

129

het opdoen niet te droog is, maar toch ook geen afzonderlijke hoeveelheid saus vertoont.

Opmerking. Zie voor bizonderheden omtrent paprika het vorige recept.

Sosaties (Zuid-Afrikaansch). 6 a 8 personen. iVi K.G. rundvleesch (b.v. lende- of staartstuk), 2 groote uien, i knoflookpitje, 150 G. boter of vet, 1 afgestreken eetlepel kerry, 1 theelepel suiker, wat peper en zout, sap van 2 citroenen, */i dL,. azijn, 2*/i dL. water.

Bereiding. Snijd het gewasschen vleesch in blokken, leg ze in een diepen schotel en bestrooi ze met wat peper en zout.

Snijd de uien en de knoflook fijn, fruit ze in 50 G. van de boter of het vet lichtgeel en gaar, voeg er de kerry bij, het citroensap, de suiker, het water en den azijn en laat alles met elkaar een paar minuten zachtjes koken.

Laat het mengsel bekoelen en giet het dan over het vleesch, roer dit van tijd tot tijd om en laat het staan tot den volgenden dag of zelfs nog langer.

Maak dan in een geëmailleerd ijzeren potje de overige 100 G. vet (of boter) goed heet; leg er het vleesch in en laat dit er mooi bruin in braden. Maak de jus af met het mengsel, dat in den schotel is achtergebleven, laat in de jus het vleesch nog */■ uur zachtjes stoven en dien het gerecht dan op, liefst met droge rijst, maar desnoods ook met gekookte aardappelen.

Sauté de veau aux fines herbes (Zwitsersch). 6 personen.

1 K.G. kalfspoulet (kleine stukjes), 60 G. boter, 1

9

Sluiten