Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

WILD EN GEVOGELTE.

149

8 kastanjes, i klein blikje champignons, i ei, 20 G. oud wittebroodkruim, (geweekt in wat melk), 100 G. boter.

Bereiding. Meng het varkensgehakt aan met peper, zout en nootmuskaat, smoor het gaar in 30 G. van de boter en laat daarin tegelijkertijd ook lever en hart van de kip (fijngesneden) gaar worden.

Kook of braad intusschen de kastanjes gaar.

Maak nu een gelijk mengsel van het gesmoorde vleesch, de fijngemaakte kastanjes, de gehakte champignons, het ei, het geweekte brood en (indien noodig) nog wat peper en zout. Vul met dit mengsel de borst van de kip, laat ze een paar uur op een koele plaats staan, overgiet ze dan met kokend water, wrijf ze in met wat zout en braad ze op de gewone wijze in den oven gaar met de nog overgehouden boter.

Kip op jagersmanier (Italiaansch). 1 groote ui, 75 G. boter, 1 kip, peper en zout, 1 dL. rooden wijn, 4 eetlepels tomatenpuree.

Bereiding. Smoor de fijngesneden ui in de boter tot ze begint te kleuren; neem ze dan uit de pan.

Snijd de kip op de gewone wijze in stukken (pooten, vleugels, borst), leg de stukken in de overgehouden boter en laat ze vlug rondom bruin worden. Voeg er dan de ui weer bij, wat peper en zout, den wijn en de tomatenpurée.

Laat de stukken kip in een dichtgedekte pan op deze wijze gaar smoren (ongeveer V« uur) en schik ze dan op een verwarmden schotel, overgoten met de saus.

Sluiten