Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

176

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

(geweekt in een paar lepels melk), paneermeel, frituurvet (Buk of Delftsche slaolie).

Bereiding. Wasch de gepelde garnalen in gezouten water, hak of maal ze fijn en vermeng ze met het geweekte brood, de kruiden en den eidooier. Vorm van het garnalengehakt niet te groote balletjes, haal ze door het even losgeklopte eiwit, daarna door paneermeel en bak ze in het heete frituurvet hchtbruin. L,aat ze op grauw papier een oogenblik uitlekken en presenteer ze dan zoo warm mogelijk.

Fricadel van visch (Indisch). 500 G. gekookte schelvisch of kabeljauw (b.v.resten)^ 3 fijngesneden sjalotten, 1 theelepel tjabé, 1 lepel gehakte petersehe, i1/» lepel gehakte prei, wat peper en zout, 2 eieren, 70 G. oud wittebrood (geweekt in wat melk,) paneermeel, frituurvet (b.v. Buk),

Bereiding. Neem de gekookte visch van de graat en hak of maal ze fijn; vermeng ze op de wijze van gehakt met het geweekte brood, de kruiden en de eierdooiers.

Vorm van dit mengsel niet te groote balletjes, haal die door het geklopte overgehouden eiwit, daarna door paneermeel. Bak de balletjes in het heete frituurvet mooi bruin, laat ze een oogenblik op grauw papier uitlekken en dien ze dan zoo warm mogelijk op.

Opmerkingen. Geef ze aan de koffietafel, of wel — bij wijze van gebakken visch — aan het middagmaal, b.v. bij sla.

Zie voor de Indische benoodigdheden, die in dit recept voorkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het voorwoord.

Kerry van garnalen (Indisch). 150 G. gekookte, gepelde garnalen, 1 eetlepel Javaansche kerry, 1 theelepel tjabé, 1 theelepel trassi, 1 theelepel

Sluiten