Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GROENTE.

213

overgestrooid en wat gesmolten boter is over gedropen.

4e. Schik de gaargekookte, uitgelekte kardonzen op een schotel en bedek ze met een bloemkoolsaus, waardoor op het laatst een eidooier (met wat room en citroensap geklopt )is gemengd.

Kardonzen met rundermerg (Fransch). 1 struik kardonzen, 3 d.L. bouillon (of mager van jus, met water verdund), 25 G. tarwemeel, 50 G. boter, 200 G. rundermerg, wat citroensap, 1 eetlepel gehakte petersehe, 8 reepjes oud brood.

Bereiding. Bereid de kardonzen op dezelfde wijze vóór als in het vorige recept beschreven is; laat ze, nadat ze gaargekookt en uitgelekt zijn, 15 minuten stoven in een bruine saus.

Bereid deze saus terwijl de kardonzen koken, door roerende de bloem met de helft van de boter te verwarmen en hchtbruin te laten worden, daarbij den bouillon (of de met water verdunde jus) te gieten en de saus dan even te laten doorkoken, tot ze gebonden is.

Maak, terwijl de kardonzen in deze saus stoven, het merg gereed en de brood-croutons.

Snijd voor de croutons reepjes oud brood (zonder korst) besmeer ze flink met boter en leg ze op een dik met boter besmeerd bakblik in den oven, tot ze aan weerskanten bruin en door en door knappend zijn geworden.

Laat het merg, terwijl de kardonzen koken, in koud water staan en verversch dit eenige keeren; laat het dan in gezouten kokend water 2 a 3 minuten koken, neem het met een schuimspaan uit de pan en verdeel het op de broodcroutons.

Sluiten