Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

218

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

V, L. bouillon, i theelepel suiker, 2 theelepels azijn.

Bereiding. Snipper de kool zoo fijn mogehjk, doe ze in een pan, bestrooi ze met meel, zout en kümmel en overgiet ze met den bouillon.

Laat aDes samen koken tot de kool gaar is (ongeveer 2 uur); roer er dikwijls in.

Maak ten slotte het gerecht af met den azijn en de suiker. Presenteer de kool bij vet varkensvleesch.

Gevulde koolbladeren (Noorsch). 1 middelmatig groote savoye kool, 800 G. kalfsgehakt, wat melk, peper, zout en nootmuskaat.

Bereiding. Maak voorzichtig de groote, heele bladeren van de kool los en kook ze half gaar.

Meng terwijl het gehakt aan met een scheutje melk, wat peper, zout en nootmuskaat.

Neem de koolbladeren uit de pan en leg ze op een vergiet ; wikkel in elk koolblad een lepel vol van het gehakt, vouw het blad aan beide uiteinden om en bevestig het rolletje met een draad of een dun touwtje.

Kook de rolletjes in kokend water met zout tot het gehakt gaar is (ongeveer */2 uur).

Neem vóór het opdienen de draden er voorzichtig af, schik de rolletjes op een verwarmden schotel en presenteer er afzonderlijk een witte melksaus bij (als voor bloemkool).

Gefarceerde kool (Zwitsersch). 1 middelmatig groote savoye kool» 500 G. varkensgehakt, 50 G. oud wittebroodkruim of ongeveer 12 gekookte, fijngewreven kastanjes, 1 gehakt sjalotje of

Sluiten