Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GROENTE.

223

Verwarm biervoor roerende de boter met de bloem, voeg er in kleine scheutjes langzamerhand de melk bij en bhjf roeren tot alles samen een stijf deeg heeft gevormd.

Roer hierdoor één voor één de heele eieren en wat zout.

Leg de bloemkoolstukjes als een dikke laag in een diep, met boter besmeerd vuurvast schoteltje, spreid er het deeg over en zet dan den schotel ongeveer i uur in een vrij warmen oven, tot het deeg gaar, lichtbruin en mooi gesouffleerd is.

Presenteer dit gerecht als tusschenschotel en geef er gewelde boter bij.

Bloemkool-pudding (Zwitsersch). 500 G. gekookte bloemkool (resten b.v.), V, L. dikke bloemkoolsaus (zie „bloemkool au gratin" in deze zelfde rubriek), peper, zout, nootmuskaat, 3 eieren.

Bereiding. Wrijf de gekookte, zeer goed uitgelekte bloemkool door een zeef en vermeng de purée dan met de bloem koolsaus; voeg er peper, zout en nootmuskaat bij, desverkiezende ook wat geraspte kaas.

Meng door deze massa eerst de eierdooiers, daarna het stijfgeklopte eiwit, doe het mengsel in een met boter ingesmeerden warme-puddingvorm, die er slechts voor */4 mee gevuld mag zijn en kook dan den pudding au bain-marie gaar (ongeveer 1 uur).

Laat den pudding op een verwarmden schotel glijden ; bedruip hem met wat gesmolten boter en strooi er geraspte kaas of de fijngehakte petersehe over.

Opmerking. Men kan den pudding ook bedekken met een warme tomatensaus.

Sluiten