Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

224

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Splnazie-pudding (Zwitsersck). 500 G. gekookte spinazie (een restje b.v.), 4 eieren, 60 G. boter, 50 G. bloem, zout, peper, nootmuskaat, een paar lepels room of melk, een paar lepels jus of bouillon.

Bereiding. Verwarm roerende de boter met de bloem tot een gelijk papje, roer daardoor de gaargekookte, gehakte spinazie, laat alles, roerende, even doorkoken, voeg er de peper, het zout, de nootmuskaat, den room en den bouillon bij en blijf roeren tot alles samen een stevig mengsel vormt.

Meng er dan de eierdooiers en het stijfgeklopte eiwit door en vul met deze massa een flink met boter ingesmeerden, gladden warmen puddingvorm; sluit den vorm en laat den pudding au bain-marie koken, tot het mengsel stevig is geworden (ongeveer 1 uur).

Stort den pudding op een verwarmden schotel en overgiet hem met gesmolten boter of met jus van gebraden kalfsvleesch.

Garneer desverkiezende den schotel met plakjes ham of cervelaatworst.

Spinazie-pastei (Italiaansch). 150 G. tarwemeel, 70 G. boter, 30 G. geraspte kaas, 6 d.L,. melk, 3 eieren, 100 G. spinazie.

Bereiding. Verwarm roerende de boter met de bloem, voeg er in kleine scheutjes de melk bij, laat het mengsel roerende goed dik worden en meng er de geraspte kaas door.

Laaf het mengsel bekoelen, meng er dan de eieren door.

Verdeel de pap in twee gelijke deelen ; meng door de

Sluiten