Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

226

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

den molen gebruikt, moet men het malen tot 2 of 3 keer voortzetten, zoodat de groente even fijn wordt als door hakken het geval zcu zijn.

Gestoofde komkommers (Zuid-Duitsch). 1 flinke komkommer, 1 K.G. aardappelen, 80 G. boter,' 50 G. tarwebloem, 1liWl. bouillon, 1/2d.ll. kruidenazijn.

Bereiding. Fruit de bloem met 50 G. van de boter mooi bruin, voeg er roerende langzamerhand den bouillon bij en daarna ook den azijn; laat de saus zachtjes ongeveer 1 uur koken. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en stoom of kook die bijna gaar.

Schil den-komkommer, snijd er de bittere punten af, snijd of schaaf hem in dunne plakjes en laat die in de overgehouden 30 G. boter ongeveer 15 minuten zachtjes gaar smoren.

Zeef nu de bruine saus, doe er de aardappelplakjes en de komkommerschijfjes in en laat alles samen nog even doorstoven. Proef, of het gerecht voldoende van zout en van kruiden voorzien is; voeg er anders nog wat zout, peper en nootmuskaat of misschien ook wat kruidenazijn bij.

Vegetable marrow (Engelsch). 1 groote „vegetable marrow", 2 groote uien (samen b.v. 150 G.), Vi eetlepel gehakte peterselie, 30 G. boter, 1 ei, peper en zout, ongeveer 100 G. oud brood (zonder korst), wat melk.

Bereiding. Schil de „marrow", snijd ze in de lengte doormidden en neem er het zaad uit.

Sluiten