Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

232

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN-

de peper, het zout en de nootmuskaat.

Schik de uitgeholde tomaten in een ondiepen vuurvasten schotel, die eerst met wat boter is ingesmeerd; vul ze met de farce, maak den bovenkant met een mes glad, bestrooi de tomaten met wat paneermeel, leg op eiken tomaat een klontje van de nog overgehouden boter en zet den schotel in een matig warmen oven (ongeveer 20 minuten) tot de tomaten zacht zijn, maar toch vooral héél blijven.

Presenteer de tomaten liefst in den schotel, waarin ze bereid zijn; leg ze, wanneer dit niet goed mogehjk is, voorzichtig op een platten verwarmden schotel over en giet er de saus tusschen.

Gebakken pisangs (Indisch.) 8 pisangs, ongeveer 50 G. Buk.

Bereiding. Schil de vruchten, snijd ze in de lengte midden door en bak de helften in het heete vet tot ze slap en aan weerskanten lichtbruin zijn.

Geef ze warm bij droge rijst.

Opmerking. Men kan voor het bakken ook boter gebruiken, maar men heeft dan een grootere hoeveelheid noodig (75 G. b.v).

Teröng goreng (Indisch). 3 rijpe aubergines, wat zout en peper, ongeveer 60 G. Buk.

Bereiding. Wasch de aubergines, maar schil ze niet; snijd ze in de lengte in plakjes, bestrooi die met wat peper en zout en bak ze in het heete vet tot ze lichtbruin zijn.

Geef ze warm bij droge rijst.

Sluiten