Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

238

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN,

Strooi er peper, zout, gehakte prei en gehakte petersehe of dragon over en giet er de slaolie op ; meng alles luchtig door elkaar en roer er ten slotte ook den azijn door.

Italiaansche sla I.

3 eetlepels gekookte doperwten, 3 eetlepels gekookte jonge worteltjes, 3 eetlepels gekookte slaboonen, 3 eetlepels gekookte bloemkoolstukjes, 3 koude gekookte aardappelen, 1 eetlepel ingemaakte augurken, 1 eetlepel capertjes, 4 olijven, 1 kleine gekookte biet, gehakt uitje of preitj e, 4 ansjovissen, 2 hardgekookte eieren, peper zout, ongeveer 4 eetlepels mayonnaise.

Bereiding. Snijd de slaboonen, worteltjes, aardappelen en biet in blokjes ; meng alles door elkaar met de doperwtjes, de bloemkoolstukjes, de gehakte prei of ui, de gehakte augurken, peper en zout; houd een gedeelte van de gehakte biet, eenige bloemkoolstukjes en een paar slaboonen achter om later bij de garneering dienst te doen.

Meng de dooreengeroerde groentestukjes aan met wat mayonnaise tot alles een samenhangend geheel vormt; schik dit pyramidevormig op een ondiepen slabak of op een platten schotel en bedek het met een laagje dikke mayonnaise.

Garneer het gerecht met de afzonderhjk gehouden biet, bloemkool en snijboonen en verder met de gehakte of in partjes gesneden eieren, de capertjes, de ohjven en de schoongemaakte, in tweeën gespleten ansjovissen.

Presenteer de sla op zichzelf als koude déjeuner- of souperschotel, of geef ze bij gevogelte, koude ham of koud vleesch.

Sluiten