Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GROENTE.

239

Italiaansche sla II.

i groote krop sla, 6 hardgekookte eieren, 75 G. macaroni, 4 volle eetlepels mayonnaise, 7. d.L. dikken room, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel capertjes of gehakte ohjven, een paar plakjes gerookte ossentong.

Bereiding. Kook de macaroni gaar in kokend water met zout, leg ze op een vergiet, overgiet ze met koud water, snijd ze in kleine stukjes en laat ze koud worden; maak de sla schoon en snijd de hardgekookte, koude eieren in dikke plakken.

Klop den room stijf, meng er de mayonnaise en de gehakte peterselie door.

Leg in een slabak laag om laag sla, eieren, macaroni en saus, hiermee voortgaande tot alles verbruikt is; garneer den bovenkant (die uit saus moet bestaan) met de capertjes of de ohjven en met de in reepjes gesneden ossentong.

Meng aan tafel, op het oogenblik van ronddienen, alles door elkaar.

Salade nigoise.

4 stevige, rij pe tomaten, 4 groote gekookte aardappelen, 100 gekookte koude slaboonen, 12 olijven, 4 ansjovissen, 1 eetlepel capertjes, 2 theelepels gehakte petersehe, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels kruidenazijn, wat peper en zout.

Bereiding. Leg de ansjovissen te weeken in wat water en melk (minstens 1 uur).

Snijd de gekookte slaboonen in lange ruiten en de koude aardappelen in dobbelsteentjes.

Sluiten