Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

263

Leg op den bodem van een met wat boter ingesmeerden diepen, vuurvasten scbotel een dikke laag gestampte beschuit, daarop een laag gesnipperde appelen, een laagje suiker en zoo vervolgens tot ten slotte de bovenste laag uit beschuit bestaat. Leg bovenop de in kleine klontjes verdeelde boter, zet den schotel ongeveer */« uur in een matig warmen oven tot de appelen zacht zijn.

Laat het gerecht koud worden en presenteer het met geslagen room.

Appelschotel (Noorsch). 6 personen.

i K.G. goede zure appelen, i citroen, 200 G. suiker, 25 G. amandelen, 12 groote beschuiten, 120 G. boter, 6 eieren, */* theelepel kaneel, 21/, d.L. water.

Bereiding. Schil de appe'en en verwijder de klokhuizen; kook de appelen met het water tot stevig moes.

Roer er de geraspte schil en het sap van den citroen door, de kaneel, de suiker, de gestampte beschuiten, de gepelde gemalen amandelen, de gesmolten boter, de eierdooiers en het stijfgeklopte eiwit.

Doe het mengsel in een diepen vuurvasten schotel, van te voren met boter ingesmeerd en met gestampte beschuit bestrooid.

Dien deD schotel warm of koud en presenteer er geslagen room bij.

Romeinsche zoetigheid.

Voor de appelen: 600 G. zure appelen, 2d.L. witten wijn, 130 G. suiker.

Voor den „room": 3 eierdooiers,, 4 d.L. melk,

Sluiten