Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

268

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

bloem fijn, meng er het bakpoeder door en kneed dit alles met wat water tot een stijf deeg; rol het op een met meel bestoven deegplank of tafel dun uit(ongev. 1/2cM.). Voer een vuurvasten schotel met het uitgerolde deeg ; maak den rand met wat water vochtig en druk daarop het deeg vast, het met een vork tot een gekarteld randje makende of er met vinger en duim op gelijke afstanden kneepjes in gevende.

Klop voor het vulsel de boter met de suiker tot een roomige massa, roer er de maizena door, die met wat water is aangemengd en giet er dan het kokende water langzaam bij. Laat het mengsel koud worden, voeg er de geraspte schil en het sap van den citroen bij en het goed geklopte ei. Doe het vulsel in den gevoerden schotel en bak den pie Vt & *U uur in een matig warmen oven.

C. KLEINE GEBAKKEN NAGERECHTEN. /\ „Plattar" (Zweedsche flensjes).

150 G. tarwemeel, Vs theelepel zout, 2 eieren, 1 L. melk, 80 G. gesmolten boter.

Bereiding. Meng het zout door het meel.

Klop de eieren, voeg er 2 d.L. van de melk bij en voeg dit mengsel flink kloppende (met een garde b.v.) bij het meel. Roer door het beslag, wanneer het volkomen glad is, de helft van de gesmolten boter en daarna, als ook deze goed gemengd is, de rest van de melk.

Laat het beslag 1 uur staan; klop het dan nog eens flink met de garde.

Verwarm langzaam de koekenpan, bestrijk ze met wat van de overgehouden boter, giet er wat van 't beslag in en bak de flensjes op de gewone wijze.

Sluiten