Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

284

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Breng nu voor de bovenlaag de melk met den room en iets zout aan de kook, maar boud wat van de vloeistof achter om de maizena mee aan te mengen. Giet de aangemengde maizena roerende in de kokende vloeistof, blijf roeren tot het mengsel gaar is en giet het dan uit over de onderste laag.

Laat alles samen koud worden en presenteer het dan, in punten gesneden, liefst met wat geslagen room.

Cup-puddings (Engelsch). 3 eieren, gewicht daarvan aan suiker, gewicht daarvan aan tarwebloem, 100 G. boter, ity, d.L. melk, i flinke theelepel bakpoeder, i kleine citroen.

Bereiding. Klop in een verwarmde kom de boter en de suiker met een houten lepel tot een roomige massa; klop er dan de eierdooiers door, achtereenvolgens de melk, de bloem, het bakpoeder en de geraspte citroenschil; klop alles flink door elkaar en roer er ten slotte luchtig het stijfgeklopte eiwit door.

Smeer 4 groote theekoppen met boter in, vul ze voor '/* met het mengsel, zet ze in een niet al te heeten oven en bak ze gedurende 20 a 30 minuten ; of wel: dek ze dicht met schoteltjes (of cacaobus-deksels), zet ze in een ondiepe pan met kokend water en laatze au bain-marie gaar worden (reken in dat geval echter voor het gaar worden minstens 1 uur).

Dien ze op met een warme saus, b.v. de een of andere schuimsaus.

Sluiten