Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

298

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

de melk er door, totdat alles samen een stevig deeg vormt.

Doe het deeg in een flink met boter ingesmeerden vorm, die met wat bloem is bestoven ; bak den cake langzaam in een matig warmen oven (ongeveer 1% uur). Snijd het gebak, als het koud is, in dunne plakjes.

f | Sandwich-cake (Engelsch).

\ X 2 eieren, 60 G. suiker, 50 G. tarwebloem, 2 theelepels bakpoeder, een paar lepels jam.

Bereiding. Klop de eieren met de suiker, voeg er de bloem bij en het bakpoeder en klop alles dan nog eens goed door elkaar.

Spreid het deeg uit op 2 met boter ingesmeerde oude keukenborden en bak de koeken in een matig warmen oven gaar (20 a 30 minuten).

Neem ze voorzichtig van de borden, laat ze even bekoelen, besmeer dan den ééhen ko ek met jam en leg er den tweeden overheen. Presenteer den cake koud in punten gesneden.

Opmerking. Zie de opmerking bij „Eenvoudige Vruchtentaart" in deze zelfde rubriek.

Mince-pie (Engelsch Kerstgebak.) pie-deeg (zooals in het recept „Short crust" onder rubriek 1X6 beschreven is), mince-meat (zie hieronder).

Bereiding. Smeer een groot, oud bord met boter in en voer het met een lap van het pie-deeg.

Leg hierop een dikke laag van het mince-meat, bedek die met een tweeden lap deeg en druk de randen flink samen, zoodat niets van het vulsel ontwijken kan; maak in 't midden een gaatje, waardoor de tijdens het bakken gevormde damp kan ontsnappen.

Bak den koek in een matig warmen oven gaar en lichtbruin (3/4 a 1 uur); presenteer het gerecht warm of koud, maar in elk geval op het laatste oogenblik bedekt met een laagje gezeefde poedersuiker.

Opmerking. Zié de opmerking bij „Eenvoudige Vruchtentaart" in deze zelfde rubriek.

Sluiten