Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

DE DUITSCHE STRIJDMACHT

37

Leger, ophelderen naar de streek tusschen Namen en Mézières.

Het 4e Leger werd verzameld in de streek Diekirch-Luxemburg-Trier. Dadelijk na de mobilisatie moest het groothertogdom Luxemburg worden binnengerukt, om aldaar de spoorwegen te beveiligen. Het moest voorts met echelons, den rechter vleugel vóór, op Fumay-Neufch3teau aanrukken en zoo noodig het 5e Leger naar de Semoy Zuidwaarts ondersteunen.

Het 4e korps Cavalerie moest over CarignanDamvillers oprukken en verkennen naar de Maas, van Mézières, over Mouzon, Sténay, Verdun tot St. Mihiel.

Het 5e Leger concentreerde zich in de streek Diedenhoven-Metz-Saarbrücken. Zijn opdracht was, in aansluiting bij het 4e Leger, de spil MetzDiedenhoven vast te houden en later sterk links geëchelonneerd op te rukken naar Arlon-Florenville, met behoud van Diedenhoven door den linker vleugel.

Aan de Nied werd een versterkte veldstelling ingericht tot beveiliging van de linkerflank der Legers 1 tot met 5, voor het geval dat de Zuidwaarts opgestelde 6e en 7e Legers genoodzaakt mochten worden uit te wijken.

Het 6e Leger werd verzameld bij SaargemündSaarburg-Dieuze-St. Avold.

Het 7e Leger concentreerde zich bij Straatsburg en aan den Boven-Rijn.

Deze beide Legers, met het 3e korps Cavalerie, moesten, met den steun van de vestingen Metz en Diedenhoven, onder het gemeenschappelijk bevel van den commandant van het 6e Leger, de linkerflank der Duitsche hoofdmacht dekken. Zij moesten oprukken naar de Moezel en de Meurthe, de Fransche troepen aldaar vasthouden, en trachten

Sluiten