Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

het hoofd een nimbus, en in het voorhoofd het Ciwaïtische derde oog. Zilver. Hoog 11,5 c.M.

63. Parwati, staande op een lotus-kussen. De rechterhand in Warada-mudra, ba de linkerhand een lotus-stengel. Op het hoofd de vorstelijke kroon, en achter het hoofd een nimbus.

Zilver. Hoog 11 c.M.

64. Cakti? In de Diamanten houding, op een ovaal lotus-kussen gezeten voor een groote achterplaat met vlammenrand en afgebroken zonnescherm. In de vier rechterarmen draagt zy Khadga, Paca, Paracu en Wajra; ba de vier linkerarmen Cakra, een korte lotusstengel?, een vlamvormig voorwerp, en een, uit het bronzen voetstuk opstijgende lange lotusstengel. In het voorhoofd de Ürna. Het hoofd is bekroond met een iijk versierd diadeem. Verder draagt zy* oorhangers, halsketting, vrouwen-Upawita, dubbele borstband, versierde bovenarmbanden en eenvoudige polsringen.

Zilver. Hoog met voetstuk en achterplaat 18 c.M.

65. Bodhisattwa, wellicht Wajrapani of Wajrasattwa, gezeten in groot ornaat, tegen een ryk versierde bronzen achterplaat. De handen ba Waj ra-houding. Goud. Hoog 8,5 c.M.

66. Kinnara, met uitstaande vleugels, op zilveren voetstukje.

Goud.

67. Ringvormige versiering. Blad- en rankornament. Goud. Diameter 5,5 c.M.

68. Oorsieraad, in den vorm van een gestyleerden olifantskop met opgeheven snuit en slagtanden. Aan de keerzijde, met den kop door een boog verbonden, een floralistische versiering.

50

Sluiten