Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

vaststaan, en voor den zwemmer goed zichtbaar zijn. De afstand tusschen die boeien kan b.v. 50 M. zijn. Banen van 40 M., gelijk vroeger, zijn in onbruik geraakt sinds de N. Z. B. zijn kampioenschappen naar buitenlandsch voorbeeld (banen van 50 . M. en veelvouden) heeft ingericht.

Estafette-race. Een aardige afwisseling is hét houden van een estafette-race, waarbij ploegen van 4 of meer zwemmers met voorgeschreven of willekeurig gekozen slag elk b.v. 50 M. afleggen, en de ploeg wint, waarvan de laatste man als eerste de eindpaal bereikt.

Handicap. Wedstrijden met voorgift, waarbij de goede zwemmer, door later dan zijn voorganger (s) te starten, gehandicapt wordt, terwijl de zwakkere eens een kansje krijgt, zijn eveneens een gewilde afwisseling. Minder is dit voor de jury het geval.

Hinderniszwemmen. Het zwemmen, waarbij hindernissen in den vorm van balken, waarover, en tonnen, waardoor gekropen moet worden, is op de wedstrijden zeker op zijn plaats.

Duwkamp en tournooi. Een duwkamp, waarvoor een oo-vormig touw noodig is, is buitengewoon inspannend, doch daarom niet minder aantrekkelijk. Tournooien in tobben of op paarden, gewapend met een pagaai, zijn bestemd om „in het water te vallen".

Voorbereidend Waterpolo. Het voorbereidend waterpolo bestaat in het aanvatten van en werpen en zwemmen met den polo-bal. De gespreide vingers worden boven den bal geplaatst en daardoor wordt hij mede op het onderste deel van den onderarm gewipt. Het werpen is een strekken van den arm van af den schouder naar voren. Noodig is 't bij het opbrengen van den

Sluiten