Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

die tentoonstelling dreef, in een modderig plasje water, dat bijna wel een voet diep was, een schip dat de harten van alle dames met vreugde vervulde, want het was een schip, volgens haar systeem gemeubileerd. Mooie vazen balanceerden zich op slanke pilaartjes; schilderijen hingen aan de kajuitswatiden; leuningstoelen op rolletjes lieten zich gemakkelijk verplaatsen, terwijl op die vervelende mailbooten alles vastgeschroefd is.

Het was echter een toekomstschip en als wij eenmaal wind en golfslag afgeschaft hebben, zullen schepen, op die wijze gemeubileerd, bij reizigers zonder twijfel de voorkeur genieten, maar nu gaat dat nog niet.

Ringelingelingeling! klinkt een luide bel.

Het is de „dressing bell" en geeft ons een half uur tijd om ons voor het diner aan te kleeden.

Tusschen het zeereizen in den tegenwoordigen tijd en het reizen in vroegere jaren is een reusachtig verschil. Vroeger moesten de reizigers zich behelpen en met alles tevreden zijn. Tegenwoordig verlangen zij op een zeereis al de gemakken van een hotel. En men krijgt ze ook.

Daar heeft men onze „dining-saloon". Zij strekt zich over de breedte van het heele schip uit en aan de lange tafels is plaats voor een tweehonderd passagiers. De versiering van de wanden, het ameublement, is alles in zeer goeden smaak, rijk maar een-

Sluiten