Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Singapore, het kleine eilandje, waar men aan de eene zijde reeds electrisch licht en aan de andere zijde nog tijgers heeft.

Want Singapore-eiland oefent eene onweerstaanbare aantrekkingskracht op deze beestjes uit. Zij hebben het goed op het schiereiland, in hunne reusachtige wouden, waar zij naar hartelust op hert en zwijn jacht kunnen maken en als extraatje nog wel eens een Chineeschen koelie te pakken krijgen Doch zij verlaten hunne ondoordringbare bosscheu en zwemmen over het water naar Singapore-eiland en vallen daar weldra als slachtoffers der beschaving Want zelfs als zij aan het moordend lood van de jagers ontkomen, storten zij vroeg of laat 'in een tijgerkuil en rijgen zich vast aan de scherpe bamboespietsen, die de Maleier verraderlijk op den bodem heeft opgesteld.

Singapore, waar Oost en West elkander de hand reiken, waar alle natiën te zien zijn, waar alle talen der wereld gesproken worden, waar evenveel opium geschoven wordt als cricket gespeeld, ik beschouw n als een wereldhaven, een neutrale plaats en een geschikt punt om uit te rusten op onzo reis om den aardbol.

Want lezer, al maak ik slechts in gedachten deze reis, toch acht ik een ruststation noodig en ik laat mijn anker vallen in de haven van Singapore

Toen ik. DenAarbol om» begon, had ik geen vast plan, d.t heb ik reeds vroeger medegedeeld en de lezers zullen het wel bemerkt hebben.

Sluiten