Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

X.

Tochten in de omgeving van den Col du Géant. < Aiguille. Marbrée. (3483 M.), Tour Ronde (3792 M-), Pointe Helibronner (3462 M.), Grand Flambeau (3S54 M.), Petit Flambeau (3435 M.)

(2i Aug—26 Aug. 1910).

Du willst einen Menschen kennen lemen 1 Schau wie er sich in der Hütte benimmt.

Where rose the mountains there to him were friends.

Btron.

In de Torino-hut met haar vriendelijke bewoners, die zoo uitstekend voor de toeristen zorgen en die zoo voortreffelijk koken, voelden we ons als in een Palace-hotel, ondanks het feit, dat we ons nog 450 M. hooger boven den beganen grond bevonden dan in de Couvercle-hut. Maar hoe hoog en hoe schoon de Torino-hut ook is gelegen, ze mist de bekoring, die er uitgaat van de bergeenzaamheid. Want al is de rijweg beneden ook gereduceerd tot een wit, smal streepje; al lijken de huisjes van Courmayeur slechts miniatuur-dobbelsteentjes, je ziet tóch het dal en weet, dat in die kleine blokjes menschen leven. En zelfs de nacht kan dien band met de bewoonde wereld niet verbreken, want overal glimmen lichtvonkjes, als weerkaatsten zich de sterren van den hemel in een rimpelloozen waterspiegel.

Dagelijks bijna kwamen er toeristen van Courmayeur, die den tocht over den beroemden pas wilden ondernemen, of van Montenvers, die de wandeling door de ijswereld achter zich hadden.

Het moet een ramp zijn voor ijdele menschen, dat er van die beroemde passen en beroemde bergen bestaan, want in die zes dagen, dat we boven toefden, hebben we kunnen vaststellen, hoeveel ellende, hoeveel angst, hoeveel uitputting sommige

Sluiten