Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

LOFLIED OP DE GEBAKKEN BOKKING

In de trams en op de straten Hoort men over bokking praten, Iedereen gaat bokking koopen Ziet men met zijn zootje loopen. Uit de ramen en de deuren Walmen vette bokkingsgeuren, Langs de singels, in de stegen Komt men bokking-vellen tegen. Posthuma moet poverdikke Ook gebakken bokking slikken, En wanneer we blijven klagen . Maakt hij bokkinglooze dagen.

Refrein

Zonder bokking in den nood Gaan we van den honger dood.

Ziet die ongeslachte koeien Staan ons tartend uit te loeien, Hun geliefde karbonaden Laten ze niet langer braden. Overspannen, taaie kippen Zien we met hun oogen knippen, „Wij vertikken 't, versta-je," *,Om nog eieren te draaien." Varkens* in hun vieze hokken Loopen spottend rond te sjokken, Al dat vee heeft ons vergeten En het laat ons bokking eten.

Refrein

Als een paartje is gaan trouwen Krijgt 't bokkingen te kauwen, En zijn beste bruidskadootje Is een lekker bokking-zootje. Kijk, de bruigom met zijn bruidje Snoept een bokking met een kuitje, Schoonmama's en schoonpapaatjes Vechten om de laatste graatjes. En wanneer het lieve paartje Wordt gezegend na een jaartje,

Sluiten