Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

DE BIETENCAMPAGNE

Bieten, bieten, niets dan bieten Bieten hier en bieten daar. Van het Noorden, naar het Zuiden Prachtig is het bietenjaar.

Witte, paarsche, roode bieten In de tram- en spoorwagons. Boerenkarren bolgeladen, Bietenbergen aan stations. Ziet de barre boeremeiden In de klodder-kluiten staan; Ziet ze met hun scherpe messen Bieten van het loof afslaan.

Ziet de aken en de lichters Lossen reeds aan de fabriek.... Suiker, suiker moet er komen Sacharine maakt ons ziek.

Bieten spoelen, bieten snijden Stroop en pulp maakt men er van. Pulp terug weer voor de koeien En de stroop gaat in de pan. Ziet de hooge schoorsteen rooken, Hoort de pompen rustig gaan, Ruikt de zoete, warme suiker, De campagne vangt weer aan.

Koken, piepen tot het borrelt, Tot een fijne, gele brij. Suiker suiker, rulle suiker Uit de biet en uit de klei. Klare klontjes, blanke brooden, Zakken, balen, kisten vol.... Suiker voor het kopje koffie, Voor de koek en appelbol. Chemici en Directeuren, Bazen, knechts zijn in de weer. Bieten, bieten rijk aan suiker Al maar meer en al maar meer. Bieten, bieten, niets dan bieten Bieten hier en daar, Prachtig bietenjaar!

Sluiten