Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VAN GIJN OP STRAAT GEZET

Nimmer is er een Minister Zoo'n beroerde streek gelapt Onbeschofter en brutaler Is er nooit een uitgetrapt. Eerst werd Treub op straat gesmeten Nu sjeest weer v. Gijn hem na, Een is er die niet wil scheiden: Dat is onze Posthuma.

Acht millioen dorst hij te vragen Enkel voor successie-recht. ā€˛Spaar toch de gezinsvermogens!" Heeft v. Lanschat lief gezegd. Juist de potters wou hij hebben, Bij de erven moest hij zijn, Rijke snuiters laten dokken Was v. Gijn zijn grootste gein.

Ambtenaars en onderwijzers Arbeidskas en middenstand Mogen uitgezogen worden Voor ons kaas-rijk vaderland Weg die twee en twintig dompers*) Naar 't Panopticum er mee, Die alleen maar angstig zorgen Voor hun eigen portmonnee.

Wie zal nu van Gijn vervangen, Wie wil al die rommel doen Voor zpo'n sjofel traktementje En dat voddige pensioen? Holland wees maar niet wanhopig A. B. K- die wil 't zijn, A. B. K-, da's Kleerekooper Tien maal linker dan v. Gijn.

Weg met deze Eerste Kamer, Holland druk ze van de stoel, Eischt daar stoere liberalen Met meer vaderlandsch gevoel. Afgedankt die twee en twintig, Holland maak 't nu eens kort, Zorg toch dat je Eerste Kamer Geen je-weet-wel-kamer wordt.

Sluiten