Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Baars.

Beer.

Baars. Er zullen wel geen jongens zijn, die nog nooit een baars hebben gevangen. Wie uit visschen gaat en het geluk heeft een'school baars te treffen, kan op een goede vangst rekenen, want de baars is een gulzige visch, die bij dierlijk aas gretig

toehapt. Het is een der fraaiste vischsoorten, die in onze binnenlandsche wateren in overvloed voorkomt. Maar wees voorzichtig met de stekelige rugvin en de scherpe tandjes van 't dier.

Beer. Een ruige en ruwe klant, die in 't wild leeft in aardholen of ook wel in holle boomstammen. Er zqn tal van soorten van beren. Die, welke hier is afgebeeld, is de grijze beer, die voornamelijk in Amerika voorkomt. Dan is er o.a. nog de bruine beer, die op kermissen zijn danskunst vertoont en de witte ijsbeer, die in de Poolstreken leeft.

Bever.

Bever. Dit vlugge, dier is om zijn pels door jagers veel gezocht. De bevers leven in groepen of families bijeen aan de oevers van rivieren en meuren in eenzame streken. Zij bouwen tezamen een groot en kunstig nest, waarbij zij hun staart gebruiken Als een metselaar zijn troffel. In Europa zün zij al voor het grootste deel uitgeroeid. Ook in Amerika komen zij voor.

Sluiten