Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Syrische geit. Het heet, dat alle tamme geitensoorten afstammen van de Syrische of wilde geit, waarvan er hier een exemplaar is afgebeeld. Deze geit is merkwaardig om haar lange ooren en het fijne lange haar, waarvan fijn garen kan worden gesponnen. Het wijfje geeft uitstekende melk in groote hoeveelheden. Volkomen zekerheid, dat de tamme geit van deze soort afstamt, heeft men echter niet.

Syrisch schaap. Zooals er een Syrische geit is, is er ook een Syrisch schaap. Dit verschilt maar zeer weinig in lichaamsbouw met onze schapen. Het eigenaardige van dit dier is de lange breede en vleezige staart, welke als lekkernij geldt op den disch. Om deze staart voor beschadiging te vrijwaren, wordt ze door de schaapherders dikwijls ondersteund met een plankje op wielen.

Tijger. De tijger is wel het bloeddorstigste, gevaarlijkste en wreedste roofdier, dat' bestaat. Hij is zoo sterk als een leeuw, maar hij is er valsch en listig bij. Zijn huid is geelachtig, op den rug donkerder, en is bedekt met donkere strepen. De tijger leeft in alle landen van Zuidelijk Azië en komt ook in Nederlandsch Indië vrij veel voor. Jaarlijks vallen heel wat menschen als slachtoffer van zijn aanvallen. Er wordt veel jacht op hem gemaakt wegens zijn kostbaren pels.

Syrische geit.

Syrisch schaap.

Tijger.

Sluiten