Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

3. Soep van aardappeiwater en groenten.

Een half bosje selderfi, een bosje jonge uitjjes of prei, 4 of 5 worteltjes, 1 kropje sla, een paar stukjes bloemkool, s/4 kopje rijst, 4 bouillonblokjes, 1 mespunt peper, aardappelwater.

Het aardappelwater, dat men van den vorigen dag van de gekookte aardappelen heeft afgegoten en bewaard, kookt men op en voegt er ± 1 liter kokend water bij. De groenten heeft men gewasschen en fijngehakt en voegt men deze, met het SU kopje gewasschen rrjst* $| het warme aardappelwater. De* vier bouillonblokjes lost men op in ± V» ^ter warm water en doet dit eveneens — met de specerijen — bij het aardappelwater. Laat dit alles nu samen koken, tot de rrjst gaar en de soep gebonden is.

4. Een uitstekende vegetarische soep.

Allerlei soorten van groenten, als: peultjes, sla, doperwten, bloemkool, worteltjes, jonge uitjes, kerve^ selderij, knollefles, enz., 3 liter water, 2 lepels mélange A of B, 4 lepels meel en, naar verkiezing, Va koPje rrjst, zout.

De groenten worden gewasschen en fijngesneden. Men zet in een pan de mélange te smelten en, als

Sluiten