Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De aardappelen worden geschild en in stukken gesneden; ook de groenten worden schoongemaakt, zeer fijn gesneden en samen met de specerijen in den bouillon gaargekookt.

N. B. Men kan, om de soep smakelijker en meer gebonden te doen znn, er een kopje rjjst of 1 kopje geweekte gort bijvoegen en dit alles samen gaarkoken.

10. Bruine boonen soep.

• Een liter bouillon van beenderen of van eenheidsworst en een liter bruineboonennat, 1 kopje rjjst,

1 bosje fijngesneden prei, 2 lepels fijngesneden selderij,

2 kopjes gebraden uien, (Twee lepels meel). Peper en zout naar smaak.

Heeft men bruine boonen van den vorigen dag over, dan kan men die heel laten of ziften (fijnwrijven) en dit moes met de opgegeven 2 liters (bouillon en nat) vermengen. Dit doet men nu met de rust en de gesneden soepgroenten op 't vuur en kookt dit samen met de specerijen op, tot de rijst , , gaar is.

Men roert er, vóór het opdienen, de gebakken uien door.

Is de soep niet dik genoeg, dan bindt men haar met het (tusschen haakjes opgegeven) aangemaakte meel.

Sluiten