Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

13. Aardappel-melksoep,

(voor zieken, zwakken en kinderen). Eeff liter water, V» liter melk of tapte melk, 1 pond rauwe (of gekookte) aardappelen, 3 of 4 uitjes, 2 lepels mélange A' of B, 2 lepels bloem of meel, V, lepel zout, 1 lepel gehakte peterselie.

De aardappelen en de uien worden fijngesneden en met 't zout gaargekookt. Dan roert men er de mélange door met 't water en de melk, roert het meel met wat melk aan en voegt dit ook, al roerende, door de soep, om deze te binden.

Men laat dit nog even koken en doet er 't laatst de gehakte peterselie door.

Bij niet voldoende broodrantsoen kan men deze soep, bij wijze van aanvulling, voordienen.

EENHEIDSWORST, ENZ. 14. Eenheidsworst.

Deze worst wordt, kant en klaar, op 4e bon in de winkels gekocht.

Men doet goed als men deze worst te voren 8 a 10 minuten kookt. (In warm water opzetten).

Koud geworden kan men deze worst in dunne schijfjes snijden, b.v. voor de boterhammen.

15. Eenheidsworstgehakt

Drie ons gekookte eenheidsworst, 2V8 ons fijngemaakte gekookte aardappelen, 2 fijngehakte uitjes,

Sluiten