Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

17. Balletjes gehakt van eenheidsworst

Drie ons eenheidsworst, 3 of 4 gekookte aardappelen of 4 sneedjes geweekt wittebrood, l lepel meel, 2 lepels melk, 1 theelepel zout, V, theelepel geraspte notemuskaat, 1 mespunt kruidnagelgruis, paneermeel of beschuitkruim, boter, mélange of olie.

De eenheidsworst zet men op met lauw water en^ kookt men 8 minuten. Daarna haalt men de worst uit 't water, ontdoet ze van het vel en hakt het vleesch fijn; vermengt dit vleesch met de 4 gekookte fijngemaakte aardappelen öf met de 4 sneedjes geweekt wittebrood. De lepel meel roert men aan met • melk en roert dit met al de specerijen door het gehakt.

Men maakt er daarna balletjes van, die men in paneermeel of beschuitkruim wentelt en daarna in heete boter, mélange of olie bruin bakt.

N.B. Dit gerecht wordt smakelijker, als jwen een gesnipperd uitje met de boter, mélange of olie meebakt.

18. Croquetten van eenheidsworst.

Dezelfde bestanddeelen als onder No. 17, maar in plaats van aardappelen neme men gekookte fijngemaakte rust of drooggekookte gemalen gort en geen brood. Overigens dezelfde ingrediënten.

Sluiten