Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

boter, mélange of margarine over, bestrooit ze met paneermeel en doet den schotel in den warmen oven. Bakken tot zich bovenop een bruine korst gevormd

Viooft

29. Rijstrand met kerriegehakt van eenheidsworst (No. 16).

Drie ons rnst, water, zout, (melk), 2 laurierbladeren en kerriegehakt, kerriesaus, bestaande uit 21/t kopje melk, lVj a 2 lepels kerriepoeder, 1 lepel meel, zout, (boter of melange of olie).

De rust w*ordt schoongewasschen en met zout, melk en water en de 2 laurierbladeren gaargekookt (op 1 kopje rijst 21/* kopje water en melk). Is de rnst gaar, dan neemt men een rijstrand, besmeert dezen van lÉanen met wat boter, mélange of olie, vult hem met. de rijst goed aan, terwijl de 2 bladeren worden verwijderd, stort vervolgens de rijst nog warm uit den rand en vult de rijst met het kerriegehakt. (Zi#No. 16).

Men overgiet den rijstrand met bovenbeschreven kerriesaus of dient deze saus er afzonderlijk bij voor.

30. Rijstrand met gekookte groenten en pikante saus.

Dezelfde hoeveelheid1 als by No. 30 met dezelfde ingrediënten, maar in plaats van de laurierbladeren neme men een stukje foelie.

Sluiten