Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

61. Salade van komkommers

Een of twee komkommers, geschild, aan schijfjes gesneden en met zout overstrooid. Na te zijn gezouten, afwasschen en uitpersen. Dan is dit gerecht voor sla gereed. Men gebruikt er afzonderlijk de aardappelen bij, gekookt of gebakken.

N.B. Bij al deze saladesoorten kan men een van de drie daarbij behoorende sauzen gebruiken. Men zie bjj de sauzen de Nos. 78, 79 of 80.

ENKELE „TOETJES.

62. Voedzame aardappelkoeken.

Een ons pindakaas, die men öf zelve van Curagaosche amandelen kan maken öf ze zoo klaargemaakt kan koopen, 2 ons gekookte en zeer fijn gemaakte aardappelen, 1 ons gesmolten boter of mélange, 2 theelepels suiker, y4 wijnglas bessen- of rhabarbersap. Boter, oüe of vet om te bakken. Een mespunt zout.

Alle bestanddeelen worden goed door elkander gekneed. Is hét beslag te droog - niet mollig genoeg, 't moet dikker beslag dan van pannekoeken zijn dan roere men het aan met melk of tapte melk. Verder bakt men dit beslag - beetje voor beetje tot koeken.

Sluiten