Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Vervolgens voegt men er, al roerende, zooveel melk bij — met kleine beetjes — tot men een goed pannekoekenbeslag krijgt, waarna men er 't laatst 't geklutste eiwit doorheen doet.

Nu bakt men van dit beslag dunne pannekoekjes — aan weerskanten lichtbruin.

ENKELE SAUZEN, Zoute en Zoete

(Zoute)

75. Pinda- of apennootjes-saus.

Vlér bouillonblokjes, aangemaakt met warm water, een paplepel pindakaas, 1 mespunt peper, 1 lepel meel en 1 mespunt zout.

Het meel roert men aan met het bouillonwater.

De pindakaas roert men met warm water aan, roert dit met peper en zout door den bouillon en kookt alles samen op, tot de saus gebonden is.

76. Jus, bij gekookte aardappelen.

Een halve lepel goede roomboter, 2 lepels mélange, laat men samen even bruin braden. Men neemt de pan van het vuur en roert dan een half kopje melk en een theelepel bloem door de gebraden boter en

Sluiten