Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

92. Limonadesaus.

Drie theekopjes vol water, 1 kopje vol Umonade (van eenige soort naar keuze) en zooveel suiker als noodig mocht zijn, als de limonade zuur van smaak is, ± lVs lepel aardappelmeel of bloem.

De drie kopjes water worden verwarmd; dan voegt men er het kopje limonade door en roert dit, al kokende, samen op, met zooveel suiker als noodig aal blijken. Men roert daarna het aardappelmeel of de bloem met wat water aan en roert dit door de limonade, tot deze saus gebonden is.

93. Worteltjessaus.

Twaalf jonge worteltjes, suiker, water, aardappelmeel, citroen- bessen- of rhabarbersap.

De wort^tjes worden geschrapt, schoongewasschen en opgekookt met suiker en water, tot ze gaar zijn. Daarna wrijft men ze door een zeef fijn. Dit gezifte kookt men op met een van de drie opgegeven sappen en roert er dan het meel door, dat eerst met wat water is aangemaakt.

94. Chocoladesaus.

Drie lepels chocolade poeder, (gemaakt van regeerings chocoladereepen zonder vulsel - geraspt) 74 liter

Sluiten