Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

er nóg; in elk geval moet ze over een week, volgens contract ui Venetië in de Fenice een paar dansavonden geven. Ze is danseres geworden, blijkt bar veel succes te hebben. Het moet raar loopen als ik ze nu dezer dagen niet vang."

„Als je niet weer blijft hangen."

„Ja.... als ik weer niet blijf hangen," zei hij droomerig.

„Kare kerel ben je toch," zei ik glimlachend, kijkend naar zijn gladgeschoren, fijnbesneden capricieus gezicht.

„Och, Waarom?"

„Omdat je daar je tijd en ook je geld mee doorbrengt. Je bent toch niet onnoozel genoeg om te gelooven dat je haar amant de coeur zult worden?"

„Nee alsjeblieft niet."

„Nou dan...."

„Beste kerel," zei hij opeens ernstig, „je weet, ik ben nu eenmaal zoo. Toen ik tien jaar geleden in Texas een fortuin had gemaakt met paardenfokken en oneerlijke grondspeculatie, heb ik alles in één jaar opgemaakt met Lilly.... och kom, hoe heette ze nu ook weer?"

„Lilly Winston," zei ik.

„Juist, Lilly Winston, je herinnert je het waarachtig beter dan ik. Enfin, toen heb ik wéér pootaan gespeeld in Brazilië. Lam, beroerd werk, die bananencultuur! En toen ik weer een paar ton had "

„Maud Dunkersted."

„Juist. Daarna heb ik in Tunis wijn verbouwd, heb een paar concurrenten genekt en ben weer flink vlot geraakt en nu...." „Jeannette de Nice." „Vermoedelijk," zei bij kalm. „En dan?"

„Dan ga ik wéér beginnen. Ik ben taai, koppig en heb een ruim geweten, drie eigenschappen om er te komen. Je hebt

Sluiten