Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„F. DU LARIN, dienst van de Victoria Pleiziertochtjes . En uitstapjes naar Versailles. Uitstapjes naar de slagvelden rondom Parijs. „Een koets met vier paarden met een Engelschen gids vertrekt dagelijks om halfelf 's morgens van de Notre-Dame naar Versailles, door het Bois de Boulogne, St. Cloud, Montretout en Ville d'Avray. Terug in Parijs om half zes 's avonds. Plaatsen moeten één dag van te voren betaald worden aan den ingang van de Notre-Dame.

De directeur,

H. Du Larin"

„Magnificat anima mea Dominum, quia respexit humilitatem ancillae suae." (Mijne ziel maakt groot den Heer, omdat hij de nederigheid Zijner dienstmaagd heeft aangezien). Waarlijk, het schijnt tijd te worden dat God opnieuw de nederigheid van Zijn dienstmaagd zal aanzien, nu zij opzichteres is .geworden van den omnibusdienst voor uitstapjes naar Versailles. De regeling wordt nog volmaakter in het doel dezer vroohjke Christelijke bedevaart (van Canterbury, als 't ware, in plaats van er heen) : de „slagvelden rondom Parijs!"

Van de Notre-Dame wandelde ik naar de meer levendige gedeelten der stad terug, hoewel niet in een zeer levendige stemming; maar ik herkreeg eenige kalmte op de bloemenmarkt, die een aairgenaam schouwspel oplevert in April; en wandelde toen de Boulevards eens langs, waar, zooals de derde Fors het wilde, ik plotseling het gezicht kreeg op een der tempels van het moderne bijgeloof, dat de Mar ia-vereering moet vervangen.

Sluiten