Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

drie overige vrouwen worden gelegd, zooals de figuur

aanwijst, namelijk: eene vrouw boven, eene onderen eene op

iedere zijde;

boven de eerste vrouw komt dan eene zes, eene zes onder de onderste vrouw en naast de vroüwen op beiZijn de vier nog niet geheel

de zijden ook eene zes. Tusschen deze zessen komen de vier vijven in schuine richting.

vrouwen nedergelegd en is het spel afgenomen, dan worden (echter slechts

dan, als de vier vrouwen geplaatst zijn) de uitkomende vijven en zessen gelegd, zooals de figuur aanwijst; op de zes in klimmende reeks, de zeven, acht, negen, tien en boer; op de vijf in dalende reeks de vier, drie, twee, het aas en de heer, alle zonder inachtneming der kleur.

De talon wordt nu opgenomen, bedekt in de hand gehouden, de kaarten de eene na de andere weder afgenomen, de passende, zooals voorgeschreven is, gelegd op de pakjes van zessen en vijven, de niet passende op' een talon, totdat men geen kaart meer in de hand heeft. Gaat het spel dan nog niet op, dan kan de talon nog eens maar nu voor de laatste maal opgenomen en als voren gehandeld worden. Zijn dan alle kaarten opgebruikt, dat is, liggen boven op de zessenpakjes de boeren en op de vijvenpakjes de heeren, dan is het spel gewonnen; blijven er echter in den talon nog kaarten over, dan is het spel verloren.

Opmerking: Deze patience wordt ook gespeeld met inachtneming der kleuren, de talon kan dan viermaal worden doorgenomen.

Patience's I.

Sluiten