Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

9 78

10 78

11

69

7i

3i

29

78 69 31

100 kg. Rigamout werden in éénmaal met 400 liters water van 820 C. vermengd, zoodat het beslag eene temp. van ongeveer 670 C. bezat; seffens daarop werd door stoom verwarmd en in 10 min. tijds de aangegeven temp. bereikt. Na 10 min. gestaan te hebben was aile zetmeel versuikerd.

100 kg. Poldermout werden in éénsaf met 400 liters water van 8o° C. vermengd, zoodat de temp. ongeveer 650 C. bedroeg; 15 min. staan gelaten, dan in 4 min. op 75° C. verhit en in verdere 5 min. op 78° C. gebracht.

100 kg. Poldermout werden met 400 lit. water van 650 C.vermengd, zoodat de temp. der massa ongeveer 530 C. bedroeg; 15 min. staan gelaten, in 3 min. op 730 C. en in verdere 4 minuten op 78° C. verhit en 1 uur daarbij versuikeren gelaten.

100 kg. Poldermout werden met 150 lit. water van 86° C. aangemengd, zoodat de temp. ongeveer 62° C. bedroeg ; 15 mm. staan gelaten, dan nog 200 liters water van 910 C. toegevoegd, zoodat de temp. 740 C. bedroeg, 8 min. staan gelaten en dan nog 50 lit. kokend water toegevoegd, zoodat de temp. op 770 C. steeg en 1 uur versuikeren gelaten. Na 10 minuten bij 770 C. gestaan te hebben, was al het zetmeel reeds in maltose en dextrin overgevoerd.

100 kg. Poldermout werden met Ï50 lit. water van 750 C. beslagen om eene temp. van circa 540 C. te bekomen; 20 min. staan gelaten, dan 100 lit. water van 910 Cels. toegevoegd om eene temp. van 66° C. te bekomen, 10 minuten staan gelaten, wederom 100 lit. water, doch ditmaal kokend toegevoegd, om eene temp. van 740 C. te bekomen en na 4 min. nog 50 liters kokend water toegevoegd om eene temp. van 770 C. te bekomen.

Na 1 uur ter versuikering staan gelaten te hebben, werd met het aftrekken begonnen.

Hieruit is te leeren, dat men niet bang behoeft te zijn, om het beslag op hooge temp. te brengen of de temp. der versuikering snel te doen stijgen, ja, dat het zelfs volstrekt noodig is bij hooge temp. te versuikeren om een dextrinrijke wort te bekomen.

Ik heb ook nog bestatigd dat de peptische Enzymen in het

12 77 73

27

13 77

75

25

Sluiten