Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Toen keken zij allen — dikkerd, slagersknecht, de potige, de A.F.C.-ers en de Vitessers — naar de elftallen daar voor hen en waren weer één en al aandacht voor de match, die op nieuw begon.

Eddy en Kees waren er niet zo geheel en al „in als vóór de rust. Het werd nu na de rust een vrij saaie vertoning; er was geen vuur en geen pit meer in de twee elftallen. Het was duidelijk te merken: A.F.C. speelde een verloren spel en ook Vitesse spande zich niet bijster meer in. Drie goeds! die waren toch niet meer in te halen.

Eddy had Klaas Douma ontdekt1); die stond te glunderen naast Dientje, alsof hij de honderdduizend uit de Staatsloterij had getrokken. Wat zou die morgen in de keuken ’n drukte schoppen met z’n Vitesse! Eddy dacht er over om niet te gaan, om Klaas maar stil in z’n vet te laten gaar koken.

„’n Lamme middag!” dacht Eddy. „We hadden meer plezier van ons kwartje kunnen hebben!

Al weer bijna ’n half uur gespeeld en nog geen goal! Och, ze konden gerust naar huis gaan! Wat was dat nou voor n elftal? Eddy schaamde zich dood tegenover de Vitessers achter zich.

Ah Eindelijk is Mannus eens los! Prachtig, Mannus, zo

gaat-ie goed, vlak langs ’t lijntje, mooi zo! Nou hem centeren naar Jacques! Zie je wel, daar gaat-ie al! n Fijne voorzet. Poem! Harrejennig, wat ’n reuzenkei van Jacques! Die hoorde je op de Markt! Ja, Van Eijk, kijk hem maar achterna jongen, hij zit!

Eindelijk, eindelijk, één goal! Nou is tenminste de eer gered!

Nog twintig minuten!.... Nee, inhalen zullen ze t natuurlijk niet. Toch maar es schreeuwen:

„Hup, Mannus! Hup, A.F.C.!”

Ai, daar heb je ’t al weer, daar gaat die lamme Flip d r van door.

Nee hoor, ’t is al weer mis! Zou het 4—1 worden? zou t 4 1

worden ?

O, als Stoop hem nu eens hield, als-ie hem nou es — Daar gaat de Hal!

J) Klaas Douma was de vrijer van ’t dienstmeisje van Eddy’s ouders en een vurig aanhanger van Vitesse. Eddy «3 hij hadden in de keuken geregeld heftige voetbal-debatten.

Sluiten