Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ik wil er het bewijs van leveren, dat ik niet mijn geluk zoek ten koste van het jouwe. Het mijne is allernauwst aan dat van jou verbonden, en kan niet bestaan zonder dat. Jij moet gelukkig zijn, en als jij gelukkig bent, ben ik het ook. Dus, Janine, ik ontzeg je geen enkel genoegen .... ik heb slechts één doel: je te bevrijden van het gruwelijke : je te moeten geven aan een man om je brood te verdienen.

— Ik ken geen enkelen man met wien ik naar bed zou kunnen gaan alleen om het genot. Ik kan me niet herinneren, dat ik er ooit een ontmoet heb.

— Dat doet er niet toe. In ieder geval beloof dat niet; beloof me alleen wat ik je gevraagd heb .... Doe je het?

— Ik beloof het, antwoordde zij eenvoudig.

Hij kuste haar en wist, dat hij op haar woord kon vertrouwen.

* *

*

In elk opzicht wilde hij haar een volledige vrijheid laten, en daarom ook ging hij nooit bij haar op bezoek zonder haar van te voren te waarschuwen. Wanneer hij afscheid van haar nam, spraken zij af voor den volgenden keer. Hij zag er tegen op voor een gesloten deur te komen. Hij zou het niet hebben kunnen verdragen. Hij was overtuigd dat zij fijngevoelig genoeg was om niet in de woning waar hij haar geïnstalleerd had een amant te ontvangen. Maar hij had het haar toegestaan, en hij zou dus niet

Sluiten